Skip to content
Magento blog visual
Team ZeoJan 16, 2023 10:32:31 AM2 min read

Magento 2.4.3 end of life

Magento is continue bezig om de eindgebruiker van het open source platform een goede shopping ervaring aan te bieden. Zo kwam versie 2.3 met nieuwe features dat focus legde op de beleving van de webshop. Na ruim een jaar zijn we alweer wat versies verder en is Magento 2.4.3 sinds 28 november 2022 End of Life (EOL). Deze versie bracht sinds augustus 2021 veel code-optimalisaties en security oplossingen met zich mee. 

End of Life betekent dat er geen updates of security patches meer worden uitgebracht, dat er geen support of Dev Docs meer beschikbaar zijn en dat er beperkte aansluiting is met Magento’s Marketplace extensies.

 

Welke invloed heeft dit op mijn marketing?

Wanneer een software een End of Life krijgt, betekent het dat developers niet langer updates of support aanbieden voor die versie. Dit kan invloed hebben op je marketing op een paar verschillende manieren:

  • Veiligheid risico's: Blijf jij je Magento webshop op een niet ondersteunde versie draaien, is je webshop veel kwetsbaarder tegen veiligheidsbedreigingen. Zonder updates om de beveiliging op te lossen, is je website gevoelig voor data inbreuk wat het vertrouwen van je klanten in jouw merk kan beschadigen. 
  • Compatibiliteitsproblemen: Als je gebruik maakt van third-party plugins, extensies of integraties voor marketingdoeleinden, kunnen sommige ongeschikt worden met het End of Life software. Dit kan invloed hebben op problemen met website functionaliteiten en marketing campagnes die van die integraties gebruik maken. 

  • Gemiste features: Nieuwe softwareversies brengen nieuwe features en verbeteringen met zich mee die jou kunnen helpen in je marketing. Zonder deze features is jouw marketinginspanning minder effectief dan met een nieuwe software versie. 

  • Technische problemen: Zonder beschikbare technische support is het oplossen van technische problemen steeds complexer en is een beperkte mogelijkheid om nieuwe features toe te voegen omdat Magento de focus legt op de nieuwere extensies. Het is daarom belangrijk dat jouw Magento shop op een versie draait waar Adobe nog updates en patches voor uitbrengt.

 

Magento 2.4.4 en 2.4.5

Om deze risico's te beperken, kan je overwegen naar een nieuwere versie van Magento te upgraden die wel beveiligingspatches en nieuwe functies aanbieden. Magento 2.4.4 en 2.4.5 komt bijvoorbeeld met 20 (platform)veiligheidsoplossingen en nieuwe updates dat de SEO en Google Analytics positief beïnvloed. Hierdoor zien we dat de nieuwste versies een focus legt op het hebben en houden van een veilige webshop. 

Afsluitend, is het belangrijk om een plan van aanpak en een budget klaar te hebben liggen voor upgrades en onderhoudsbeurten om in de toekomst op dit soort veranderingen in te kunnen spelen. Blijf op de hoogte van Magento's End of Life plannen en speel hierop in.

Draait jouw Magento webshop al op een van de nieuwste veilige versies? Wij kijken graag met je mee om het meeste uit je webshop te halen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS