Skip to content
Shopify blog
Team ZeoJan 16, 2023 8:49:03 AM2 min read

Moet ik over naar Shopify 2?

In de zomer van 2021 is Shopify 2.0 gelanceerd. Shopify is een compleet online handelsplatform om je eigen bedrijf op te starten, te groeien en te managen. Als je op dit moment een nieuwe Shopify-winkel lanceert, is deze standaard op de 2.0 versie. Maar als je momenteel op 1.0 werkt, is het waarschijnlijk de moeite waard om te upgraden naar de nieuwe versie. Lees hier meer over de voordelen van Shopify 2.0.

 

Wat is Shopify 2.0?

Shopify 2.0 is een nieuwe ervaring op het gebied van online shop ontwerp. Shopify 2.0 is ontworpen met optimalisatie en data gedreven groei in gedachte en geeft developers de mogelijkheid om op maat gemaakte apps en functies in het thema te bouwen. 

Het upgraden of migreren naar Shopify 2.0 is niet verplicht, maar wel een aanrader als je gebruik wilt maken van de nieuwe functies.

Plan een call in met Mariska om Shopify 2.0 voor jouw bedrijf te bespreken.

 

Wat biedt Shopify 2.0 aan?

Zoals we net hebben benoemd is Shopify 2.0 een veel verbeterde versie die het jou als webshop eigenaar makkelijker maakt. Maar wat biedt Shopify 2.0 precies aan?

  • Een vernieuwd gebruikersinterface waarmee je sneller en efficiënter je webshop kan beheren.
  • Flexibiliteit met content: je kan nu op iedere pagina secties toevoegen en aanpassen in plaats van alleen op de homepage, hierdoor krijg je op elke pagina meer vrijheid in de look en feel. Daarnaast hebben de secties meer aanpassingsmogelijkheden door onder andere meta feels 2.0. Dit zijn metavelden waarbij apps extra stukjes data kunnen koppelen aan producten en klanten. Zo kan je bij het verkopen van kaarsen de brandtijd weergeven en als koffiezaak de houdbaarheid van je zakken bonen vermelden. 
  • De grootste impact zien we bij de editor en het contentbeheer. De nieuwe versie van de thema-editor maakt het namelijk makkelijker om te navigeren en de hiërarchie van uw site te begrijpen. Het maakt het dus sneller om je weg te vinden in het platform en je winkel te bewerken. Het centraliseert alle functies en is een logischere manier om jouw site te gebruiken. 
  • Ongeveer 35% snellere laadtijden. Hierdoor voldoet jouw website beter aan de Core Web Vitals van Google. Snellere laadtijden komen ook het conversiepercentage ten goede. De consument kan namelijk makkelijker en zonder laadtijd sneller tot het doel komen.
  • Mobiel optimalisatie: Shopify 2.0 is ontworpen met een mobile-first aanpak wat ervoor zorgt dat jouw webshop op elk apparaat mooi weergegeven wordt. De secties schalen met je content, dus er is geen developer meer nodig. De mobile-first shops zijn vooral voor voor e-commerce shops van belang omdat veel online aankopen nu op mobiele telefoons worden gedaan.

 

Veel denken bij de nieuwste versie van Shopify aan Shopify Plus. Dat is niet het geval. Shopify Plus is een extra op Shopify 1 en Shopify 2 is geavanceerder en gebruiksvriendelijker  voor de gebruikers dan de eerste versie.

Benieuwd wat Shopify 2.0 voor jouw webshop kan betekenen? Wij gaan graag met je in gesprek of dit bij jouw bedrijfsdoelstellingen past. Spreken we je snel? Bel ons op 030 711 5555.

Neem contact op

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS