Skip to content
Jan 17, 2022 10:07:28 AM 4 min read

Magento 2.3: de vijf belangrijkste nieuwe features

De afgelopen periode hebben we veel geschreven over het opkomende Duitse e-commerce platform Shopware. Maar grootmacht Magento is wereldwijd nog steeds het meest populaire en snelst groeiende open source platform voor webwinkels. En er is nu een nieuwe release aangekondigd: Magento Commerce 2.3.1. Naast Laravel, WooCommerce en Shopware ontwikkelen wij ook nog altijd graag voor onze opdrachtgevers met Magento. Daarom vertellen wij je graag wat er nieuw is in de eerste 2.3 release en welke voordelen dit biedt voor jouw webshop. We verklappen alvast; het draait allemaal om beleving en aan de veiligheid van je webshop is gedacht! Lees snel verder.

De vijf belangrijkste nieuwe features van Magento 2.3

  1. De drag & drop interface

Magento 2 was al een beetje feestje (lees hier meer over Magento 2); deze versie zat boordevol met tools waar marketeers om staan te springen. Met de lancering van Magento 2.3 is het pretpakket compleet. Creatievelingen zonder technische vaardigheden of vergaande kennis van coderen kunnen nu toch mooie webpagina’s maken. Dit is mogelijk doordat de release een drag and drop interface biedt. Dit houdt in dat je bepaalde knoppen kunt slepen en je direct een preview kunt zien. Nu kan de marketingafdeling zonder te coderen een volwaardige klantervaring creëren met de Page Builder.

  1. Mobiele browser

Zoals al eerder gezegd; Magento 2.3 is een pretpakket, vol met nieuwe tools. Zo is er ook een PWA (Progressive Web Applications) Studio ontwikkeld, waarmee een mobiele browser dezelfde gebruikerservaring geeft als een mobiele app. Gebruikers kunnen de page opslaan en hierdoor er ook offline gebruik van maken. Wanneer de gebruiker weer online is, worden de gegevens gedeeld met de gekoppelde API’s. Een ander groot bijkomend marketing voordeel is dat webshopeigenaren nu ook pushmeldingen kunnen sturen.

  1. Jouw voorraad altijd actueel

Met de vernieuwde Multi-Source Inventory (MSI) zorg je ervoor dat je als webshopeigenaar de inventaris op meerdere plekken kunt bijhouden. In de backend omgeving van Magento 2.3 kun je op meerdere (fysieke) locaties de voorraad bijhouden en kan de voorraad gereserveerd worden per verkoopkanaal. Dit zorgt voor een perfecte optimalisatie van het operationele proces. De performance en betrouwbaarheid van de website is verbeterd door middel van Bulk API’s en asynchrone API’s. Deze functionaliteit maakt de gebruikerservaring nog beter in Magento 2.3.

  1. Gestroomlijnd betalen

Magento Payments is een nieuwe functionaliteit die ervoor zorgt dat webshopeigenaren direct alle betalingen van klanten kunnen accepteren. De betaalprocessen zijn beter gestroomlijnd. Voor internationaal georiënteerde webshops is het een groot voordeel dat zij eenvoudig lokale betaalmethodes kunnen aanbieden. Al deze betalingen worden automatisch gesynchroniseerd in Magento Admin.

  1. Veiligheid boven alles

Nu heb je eindelijk die geweldige webshop, dan wil je meer dan ooit ongewenste indringers buiten houden. Dit is nu mogelijk door Google reCAPTCHA en de Tweefactor authenticatie. Het Admin Panel kan zo beschermd worden tegen gestolen wachtwoorden en bots. Alle bovenstaande nieuwe functies zijn volledig geïntegreerd met bestaande Magento-functies in de 2.3 release.

Wil jij weten welk platform voor jou het beste is? Of heb je hulp nodig bij het maken van deze keuze? Download hier onze keuzehulp voor de verschillende e-commerce platformen of neem vrijblijvend contact met ons op.

OPMERKINGEN