Skip to content
SEO magento-1
Team ZeoJan 30, 2023 3:04:20 PM3 min read

5 tips om jouw Magento shop hoger in Google te krijgen

Search Engine Optimization (SEO) is essentieel voor een goed vindbare webshop. Met de juiste technieken en strategie zorg je ervoor dat je webshop boven de concurrent in Google komt te staan. In deze blog geven we jou de handvaten voor SEO op je Magento shop.

 

Wat is Magento

Magento is een open source e-commerce platform dat bedrijven helpt om hun online winkels te beheren. Het platform biedt gebruikers gebruiksvriendelijke tools aan voor het beheren van catalogi, betalingen, bestellingen, klanten, producten en meer. Magento biedt ook een groot aantal extensies om de functionaliteit van de webwinkel te verbeteren.

 

Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

SEO is een verzameling aan technieken dat gebruikt wordt om websites te optimaliseren voor zoekmachines zodat deze worden gerangschikt in zoekresultaten. SEO omvat technieken zoals het schrijven van unieke, relevante content, het optimaliseren van de HTML-code van een website, het verbeteren van de gebruikerservaring en de linkbuilding.

1. Beveilig je website

Een veilige website is niet alleen belangrijk voor je bezoekers maar ook voor de zoekmachines. Met behulp van een SSL-certificaat krijg je een https, wat betekent dat je een webshop een veilige verbinding aanbiedt. Deze veilige verbinding is één van de factoren waar bijvoorbeeld Google op rankt. 

2. Verbeter de snelheid

Voor zoekmachines als Google is de gebruikservaring erg belangrijk. Hoe sneller de pagina laad, hoe fijner de ervaring van de bezoeker. In de praktijk is gebleken dat de snelheid van Magento webshops een probleem kan zijn omdat het een zwaar platform is. De snelheid van je webshop kan je op verschillende manieren controleren en verbeteren. Dit kan je doen met behulp van PageSpeed Insights en Google Search Console.

Onze SEO specialisten ondersteunen je hierin graag. Laat het ons weten! 

3. Zet de basisinstellingen goed

Optimaliseer je Magento-website met unieke URLs, heading, metatags en alt-teksten. Wees voorzichtig bij het wijzigen van URLs omdat dit de structuur van je website beïnvloedt. Wanneer URLs gewijzigd worden, moeten zoekmachines ze opnieuw indexeren om je pagina's en content te vinden. In Magento kan je voor iedere pagina de titel en meta beschrijving aanpassen. Gebruik de Magento SEO-extensie om je headings en metateksten te optimaliseren en zorg ervoor dat je unieke teksten binnen het aantal gegeven tekens blijft. De rest krijg je namelijk niet meer te zien. Alt-teksten geven zoekmachines een beschrijving van afbeeldingen waardoor de afbeeldingen getoond worden in de zoekmachines. Dit resulteert in meer aandacht naar je website. 

4. Werk aan de autoriteit

Linkbuilding is een belangrijke manier om de autoriteit van een Magento-webshop te verbeteren. Door samen te werken met leveranciers, merken en partners, kan je de externe backlinks en daarmee de autoriteit verhogen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen zodat dit gedeeld kan worden. Vergeet hierbij niet je interne links te plaatsen! Door een interne linkstructuur, valt je webshop beter te crawlen wat bijdraagt aan een beter resultaat in zoekmachines. En het is snel op te zetten en te verbeteren!

De beveiliging zoals genoemd in het eerste punt en de veiligheid van de betaalmethodes worden ook meegenomen in de autoriteit van je website. 

5. Unieke en relevante content

Unieke en relevante content is essentieel voor Magento SEO, omdat het zoekmachines helpt bij het bepalen welke pagina's relevant zijn voor een zoekopdracht en stelt zoekmachines in staat om betere verwijzingen naar je webshop te maken. Als je unieke content op je website plaatst is de kans groter dat deze wordt opgemerkt en vervolgens getoond wordt aan de juist zoekopdracht. 

 

Wil je graag extra hulp ontvangen met de technische SEO of content SEO voor jouw Magento webshop? Bij Zeo staat een team van SEO specialisten klaar om je te helpen. We doen graag een SEO scan voor je!

Neem contact op

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS