Blogs

WordPress 6.6: Wat zijn de nieuwe features?

Geschreven door Team Zeo | Jul 26, 2024 1:58:02 PM

De nieuwste WordPress 6.6 (Dorsey) update. Wat zijn de nieuwe features?

WordPress lanceert weer een spannende update: versie 6.6, opgedragen aan de beroemde jazzartiest Dorsey. Deze release zit boordevol nieuwe functies die je website naar een hoger niveau tillen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 

Flexibele achtergrondafbeeldingen

Een van de onderdelen van de nieuwe WordPress update zijn de nieuwe flexibele achtergrond afbeeldingen. Dit zorgt ervoor dat groepsblokken flexibele achtergrondafbeeldingen krijgen en het mogelijk is om negatieve marges toe te voegen voor overlappende afbeeldingen. Hoe ziet dit er uit? Bekijk hieronder een voorbeeld.

 

Geoptimaliseerde performance

WordPress 6.6 heeft daarnaast nieuwe updates, die de performance optimaliseren. Deze zitten onder andere in het deactiveren van automatisch laden voor grote bestanden, lazy loading van post-embeds en templates in de editor die volgens WordPress in het algemeen ongeveer 35% sneller laden. Dat zorgt voor een fijnere gebruikerservaring. 


Blokken in een raster

Een van de handige updates die de gebruikerservaring ook beter maakt, is het vernieuwen van de mogelijkheid om blokken in een raster te zetten. Dit is mogelijk met behulp van formaatregelaars om de rij- en kolombreedte van afbeeldingen of blokken naar wens aan te passen. 

 

Eigen schaduwen voor visuele effecten

Je kunt nu ook bestaande schaduwen aanpassen of eigen schaduwen maken. Wanneer je ''Styles'' opent, kun je onder kleuren naar schaduwen gaan en wanneer je een van je bestaande schaduwen selecteert, kun je op slagschaduw klikken en deze vervolgens aanpassen.