Skip to content
blog wordpress
Team ZeoJan 16, 2023 8:34:50 AM3 min read

Waarom WordPress nog steeds het favoriete website platform is

WordPress kwam in 2003 van de grond en hebben ze na 20 jaar een groot marktaandeel weten te krijgen. Van alle websites op het internet maakt namelijk 43% gebruik van WordPress. Wij staan samen met jou stil wat dit CMS systeem zo fijn maakt en waarom WordPress nog steeds het favoriete website platform is.

 

1. Gebruiksvriendelijk

WordPress is een intuïtief beheersysteem dat zelfs voor mensen zonder technische vaardigheden te begrijpen is. Zowel aan de voor- en achterkant zijn de berichten en pagina’s eenvoudig aan te passen. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor bedrijven die zelf grip willen houden op hun site, en snelheid willen houden in aanpassingen doorvoeren.

 

2. Website ontwerp

WordPress is een open source web software dat met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface, het ontwerpen en publiceren van websites eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. Dankzij de vele beschikbare thema's, plug-ins en widgets, zowel gratis als betaald, kan je websites ontwerpen die zo eenvoudig of geavanceerd zijn als je wilt. Makkelijk in elkaar te zetten door de drag en drop functies. 

Wat ideaal is aan WordPress, is dat je een website kan bouwen die geoptimaliseerd is voor zoekmachines, waardoor je meer verkeer naar je website kunt trekken.

 

3. Schaalbaarheid

WordPress kan met je bedrijf meegroeien vanwege de geavanceerde functies zoals de e-commerce ondersteuning en membership systemen, maar ook door het eenvoudig installeren van plugins en thema's die de functionaliteit en het uiterlijk van de website vergroten. Daarnaast is het ook eenvoudig om een WordPress-site te schalen naar een grotere server met meer geheugen, CPU-kracht en andere resources. De meeste hostingproviders bieden deze speciale WordPress-hosting services aan voor websites die schaalbaarheid vereisen.

 

4. Makkelijk te koppelen aan andere systemen

Bedrijven die met meerdere datastromen te maken hebben, kunnen hun WordPress website koppelen aan de verschillende systemen. Zo geeft HubSpot je bijvoorbeeld de mogelijkheid om gemakkelijk een formulier te koppelen aan je website waardoor jij je data op één plek kan beheren en marketing automation kan toepassen. Daarnaast kun je ook verschillende Email-marketing systemen koppelen en is je WordPress makkelijk meetbaar te maken in Google Analytics met een Google Plugin of Google Tag Manager.

 

5. Continue in doorontwikkeling

WordPress is een open source platform wat betekent dat het gratis te gebruiken is en een toegankelijke code heeft. Hierdoor wordt WordPress ook continue doorontwikkeld en is er een constante stroom aan uitgebrachte updates voor bugs, beveiliging en plugins die de functionaliteit van je website vergroten. 

We zien ook dat, mede door de vele WordPress gebruikers en toegankelijke code voor doorontwikkeling, dat er meer WordPress developers zijn dan developers die getraind zijn voor een andere specifiek CMS platformen.

 

6. Goed vindbaar

Wordpress websites scoren goed in Google. WordPress is namelijk zo ontworpen dat zoekmachines de inhoud gemakkelijk kunnen indexeren. Er zijn ook veel plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om je SEO te verbeteren wat opnieuw een grote bijdrage is in de gebruiksvriendelijkheid van WordPress.

 

7. Verbinding met bezoekers

WordPress is 20 jaar geleden als blog platform gemaakt en daarom is dit CMS nog altijd het beste te gebruiken voor stukken tekst. Dit geeft de ruimte om op jouw website meer inhoud te delen en je gedachten, percepties en verhaal over te brengen. Door meerdere artikelen heen kan jij jouw bedrijf en verhaal toelichten wat de kans groter maakt dat potentiële klanten op je website terecht komen. Omdat jij je verhaal makkelijk in de website een plek kan geven, kan een lead sneller een verbinding met jouw merk aangaan.

 

8. Makkelijk in onderhoud

Vanwege de blijvende stroom in doorontwikkeling, vinden er geregeld ook updates plaats. Deze kleinere worden vanzelf doorgevoerd, alleen de grotere veranderingen vragen om meer aandacht. Omdat de kleinere updates vanzelf gaan, hoef je maar een paar keer per jaar je dashboard te controleren op nieuwe updates en meldingen.

Heb je vragen over WordPress? Geen probleem! WordPress kent namelijk veel community ondersteuning van gebruikers, ontwikkelaar en experts die snel kunnen reageren op jouw vragen en problemen. 

Welke andere voordelen zie jij in WordPress? Laat het ons weten!


Het gebruiken van Wordpress kent vele voordelen waarin gebruiksvriendelijkheid over alle functies de toon zet. Tot 20 jaar later blijft WordPress met deze combinatie factoren een populaire keuze voor veel websites. Van kleine blogs tot grote webwinkels en andere soorten websites, ondersteunt dit platform jouw merkverhaal en bedrijfsdoelen.

 

Wil je meer weten over hoe wij werken met WordPress voor onze B2B klanten en wat dit voor jou kan betekenen, neem vrijblijvend contact met ons op. Met meer dan 15 jaar B2B leadgeneratie ervaring op WordPress helpen wij jou graag. 

Neem contact op

 

 

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS