Skip to content
Team ZeoJun 14, 2023 5:05:35 PM5 min read

Waarom kiezen voor Shopify?

Shopify is een bekend e-commerce platform, maar misschien vraag je je af of dit platform geschikt is voor jouw bedrijf. In deze blog zetten we de voordelen van Shopify voor je op een rij.

Shopify is een gehost platform, wat betekent dat jij je als verkoper geen zorgen hoeft te maken over technische aspecten. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface is het voor iedereen gemakkelijk om met Shopify aan de slag te gaan, zonder dat er technische kennis vereist is. Dit maakt Shopify ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven die snel en eenvoudig een professionele online winkel willen opzetten, zonder gedoe. Hoewel Shopify verschillende functies, integraties en thema's biedt, kan het soms beperkt zijn als het gaat om maatwerk opties.

 

Gebruiksgemak

Shopify blinkt uit in gebruiksgemak en is daarom een ideale keuze voor zowel beginnende ondernemers als doorgewinterde verkopers. Het platform is ontworpen met de gebruikerservaring in gedachten, waardoor het opzetten en beheren van een webshop moeiteloos verloopt dankzij de intuïtieve interface.

 

Geen technische zorgen

Shopify neemt het volledige technische aspect uit handen, zodat jij je als verkoper volledig kunt concentreren op je bedrijf. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hosting, beveiliging en software-updates. Zo kun jij je ongestoord richten op wat echt belangrijk is: jouw bedrijf laten groeien!

 

Interface en dashboard 

Het dashboard van Shopify biedt een overzichtelijke weergave van de belangrijkste statistieken en gegevens van jouw winkel, zoals verkooprapporten, voorraadbeheer en klantinformatie. Dit maakt het gemakkelijk om producten te beheren en bestellingen bij te houden. Bovendien is de interface zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor de belangrijkste functies en instellingen gemakkelijk te vinden zijn dankzij de duidelijke structuur van de navigatie.

 

Thema's en sjablonen

Het uiterlijk van de webwinkel is ook gemakkelijk aan te passen door de verschillende thema’s en sjablonen die Shopify aanbiedt. Deze zijn gemakkelijk allemaal gemakkelijk aan te passen aan jouw merkidentiteit. Met de ingebouwde thema-editor kunnen de lay-out, kleuren, typografie en afbeeldingen gemakkelijk worden aangepast zonder dat er technische kennis nodig is.Het ontwerp van jouw webwinkel is simpel aan te passen dankzij de verschillende thema's en sjablonen die Shopify biedt. Deze zijn eenvoudig aan te passen aan jouw merkidentiteit. Met de ingebouwde thema-editor kun je de lay-out, kleuren, typografie en afbeeldingen moeiteloos aanpassen zonder dat je technische kennis nodig hebt. Zo creëer je in een handomdraai een professionele uitstraling voor jouw online winkel.

 

Geïntegreerde betalingsgateways

Betalingen zijn een cruciaal onderdeel van een succesvolle online winkel. Shopify begrijpt dit als geen ander en biedt dan ook talloze geïntegreerde betalingsgateways aan, waarmee klanten vanuit elke hoek van de wereld veilig en efficiënt kunnen betalen. Met deze soepele en veilige betalingservaring zorgt Shopify ervoor dat jouw klanten graag terugkeren naar jouw webwinkel.

 

Shopify payments 

Met Shopify Payments kun je verschillende creditcardbetalingen accepteren, waaronder Visa, Mastercard, American Express en Discover. Daarnaast profiteren verkopers van functies zoals fraudepreventie, retourbeheer en realtime rapportage. Zo zorgt Shopify voor een veilige en betrouwbare betalingservaring voor jou en je klanten.

 

Externe betalingsgateways

Shopify biedt meer dan 100 externe betalingsgateways waarmee je de perfecte match kunt vinden voor de wensen en behoeften van jouw klanten. Onder de populaire opties vallen onder andere Paypal, Stripe, Authorize.Net, Klarna, Square, Adyen en iDEAL. Zo kunnen jouw klanten veilig en gemakkelijk betalingen doen vanuit alle hoeken van de wereld.

  • Paypal
  • Stripe
  • Authorize.Net 
  • Klarna
  • Square 
  • Adyen
  • iDEAL

 

Betalingen bij afhaling

Het is ook mogelijk om klanten hun bestelling te laten betalen bij het afhalen van de producten. Deze optie is vooral handig wanneer je een fysieke winkel of afhaalpunt hebt of wilt hebben. Klanten kunnen hun bestellingen plaatsen en ervoor kiezen contant geld, cheques of andere betalingsmethoden te gebruiken bij het afhalen van hun bestelling. Zo bied je jouw klanten nog een extra mogelijkheid om hun aankoop te voltooien.

 

Cryptocurrenty-betalingen

Shopify biedt ook integraties met betalingsgateways voor cryptocurrencies, zodat verkopers betalingen kunnen ontvangen in populaire digitale valuta's zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Dit stelt verkopers in staat om mee te gaan met de groeiende populariteit van cryptocurrencies en klanten een alternatieve betalingsmethode te bieden.

 

Uitgebreide app-store

In de Shopify app-store vind je duizenden apps en extensies waarmee je de functionaliteit van jouw winkel kunt uitbreiden. Of je nu op zoek bent naar marketingtools, voorraadbeheeroplossingen of klantondersteuningstoepassingen, er is voor elk wat wils. Zo kun je jouw webwinkel helemaal aanpassen aan jouw specifieke behoeften en wensen.

 

Klantenondersteuning

Shopify staat bekend om zijn uitstekende klantenondersteuning, die 24/7 beschikbaar is via verschillende kanalen zoals live chat, e-mail en telefoon. Als je ooit problemen hebt of vragen, kun je altijd rekenen op de expertise van het Shopify-team om je te begeleiden en te ondersteunen.

 

Marketing- en SEO-tools 

Shopify biedt handige SEO-functies en marketingtools om jouw online shop te promoten en je websiteverkeer te verhogen. Je kunt eenvoudig metadata, titels en URL's aanpassen en relevante blogberichten schrijven. Zo vinden potentiële klanten jouw webshop sneller via zoekmachines. Met Shopify sta je sterker in de online markt.

 

Kosten

Shopify heeft diverse prijsplannen beschikbaar, zodat verkopers het plan kunnen kiezen dat het beste past bij hun wensen en budget. Hieronder vind je een overzicht van de drie plannen die Shopify aanbiedt.

Shopify Basic
Voor slechts 21 euro per maand krijg je met het Shopify Basic pakket alle essentiële functies die je nodig hebt om een online winkel te starten. Denk aan een onbeperkt aantal producten, 24/7 klantenservice, een gratis SSL-certificaat en de mogelijkheid om verkopen te volgen en te rapporteren. Ook kun je gemakkelijk integreren met sociale media. Zo ben je snel up-and-running en klaar om te verkopen!

Shopify
Voor het Shopify plan van 59 euro per maand krijg je alle functies van het Shopify Basic-plan, inclusief extra mogelijkheden zoals cadeaubonnen, professionele rapportage en de optie om verzendkosten te berekenen op basis van de locatie van de klant. Met deze uitgebreide functies ben je nog beter uitgerust om jouw online business te laten groeien!

Advanced Shopify
Voor het Advanced Shopify-plan betaal je 289 euro per maand. Dit pakket biedt niet alleen alle functies van het Shopify-plan, maar ook geavanceerde rapportagemogelijkheden, verzendtarieven van derden en lagere transactiekosten voor betalingen met creditcards. Zo kun je als ondernemer nog beter gebruikmaken van de vele voordelen van Shopify.

Ben je nieuwsgierig naar de verschillen tussen de aangeboden pakketten en wil je weten wat er precies onder elk pakket valt? Ga dan naar de website van Shopify om alle kenmerken goed te vergelijken en in te zien.

 

Heb je nog vragen over welk platform het beste bij jouw bedrijf past? Laat ons je helpen! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken ernaar uit om binnenkort van je te horen.

Neem contact op

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS