Skip to content
Jan 17, 2022 10:03:16 AM 4 min read

Shopware plugins: de tips van onze webdevelopers

Dat wij enthousiast zijn over Shopware is inmiddels wel duidelijk. Met Shopware zijn er webdevelopment mogelijkheden voor een webshop in overvloed. Naast de vele features die het e-commerce platform biedt, zijn er ook nog eindeloos veel plugins en extensies. Als officiële Solution Partner van Shopware heeft ons webdevelopment team ook hun favoriete Shopware plugins. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Verschillende Shopware licenties

Goed om voorafgaand aan dit verhaal te weten: Shopware biedt vier verschillende edities aan. Te noemen: Community Edition, Professional, Professional Plus en Enterprise. De prijzen variëren enorm en dat heeft onder andere te maken met, je raadt het al, de plugins. De Professional en Professional Plus zijn de meest gangbare edities. Beiden gaat het om een open source platform en bieden ze de standaard features als de Drag & Drop editor en meer dan 3.500 extensies. Wat het Plus-pakket meer biedt zijn plugins zoals Live Shopping, Smart Search en de Smart Newsletter. In de duurste variant, Enterprise, zitten in principe al een hele hoop plugins. Voor de andere edities zijn deze ook los te koop of te downloaden. Deze plugins zijn simpel gezegd gewoon een uitbreiding van het huidige pakket.

Shopware Plugin Certificeringen

Bij de keuze voor één van de vele plugins moet je goed letten op de certificeringen. Hier wordt onderscheid gemaakt in een goud, zilver, brons of blauw label. Deze classificering is gemaakt op basis van verschillende criteria, zoals het aantal downloads, reviews en updates. Een blauw label geeft aan dat Shopware deze plugin in eigen beheer heeft ontwikkeld.

certificeringen shopware

De top 5 Shopware plugins volgens onze developers

  1. Google Tag Manager Integration;
  2. Shopware ERP;
  3. Shipcloud;
  4. Internationalization;
  5. Store locator.

Google Tag Manager

Een plugin met een gouden label voor de integratie met Google Tag Manager. De plugin is voorzien van Enhanced Commerce Tracking, hier kun je de verschillende aspecten automatisch meten. Het aantal vertoningen op productvermeldingen en zoekpagina’s, CrossSelling vertoningen van productpagina’s en het complete checkout proces, zoals AddToCart en RemoveFromCart activiteiten.

Shopware ERP

Door deze gratis plugin is het mogelijk om binnen de bestaande technologie een eigen verbinding met ERP systemen te implementeren. Het koppelen hiervan zorgt voor volledige integratie van de systemen.

Shipcloud Connector

Deze bezorgservice plugin voor Shopware is ideaal en biedt een overzicht van alle belangrijke bezorg en verzendservices. Deze tool zorgt ervoor dat voor alle labels in de backend omgeving van de webshop worden gemaakt. Ultiem gemak bij het verzenden van je pakketten.

Internationalization in Dutch

Een veelgebruikte plugin onder onze developers! Deze gratis plugin, ontwikkeld door Shopware, vertaalt zowel frontend als backend teksten en componenten naar het Nederlands.

Store locator

Deze plugin met gouden classificering is perfect voor de websitebezoekers die online oriënteren en offline kopen. Met deze store locator weet de klant meteen waar de fysieke winkel te vinden is.

Officiële Solution Partner

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een Shopware shop? We vertellen je er graag meer over of laten je een demoshop zien met jouw eigen data. Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Keuzehulp matrix

Wij weten dat de keuze van een e-commerce platform nog een flinke opgave kan zijn. Er zijn veel verschillende opties, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want welk platform is nu het meest geschikt voor jouw business? En welk platform draagt bij aan het bedrijfsresultaat? Onze keuzehulp matrix gaat jou hierbij helpen! Download hier!

OPMERKINGEN