Skip to content
pexels-pixabay-163728 (1)
Team ZeoMay 3, 2023 11:41:30 AM2 min read

Shopware 5 end of life in 2024

Run jij je webshop op Shopware 5? Dan is het voor jou belangrijk om te weten dat Shopware 5 in het einde van zijn levensduur bereikt. Shopware heeft namelijk bekend gemaakt dat de officiële ondersteuning van Shopware 5 in augustus 2024 end of life gaat. Dit betekend de software nog steeds gebruikt kan worden, maar niet langer onderhouden wordt en geen beveiligingsupdates ontvangt. 

 

Hoe beïnvloed dit mijn marketing?

Een van de belangrijkste gevolgen is dat je webshop minder veilig wordt, omdat er dus geen nieuwe beveiligingsupdates meer beschikbaar zijn om eventuele beveiligingsrisico's op te lossen. Dit kan leiden tot kwetsbaarheden in de webshop en een verhoogde kans op hacks, datadiefstal en andere beveiligingsproblemen.

Na het end of life gaan, worden er ook geen nieuwe functies meer toegevoegd aan Shopware 5. Dit betekent dat je webshop niet langer kan profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen of van de nieuwste marketing tools en -functies voor optimalisatie. 

 

Wat nu?

Als je webshop op dit moment op Shopware 5 draait, zijn er verschillende opties om te overwegen:

Optie 1: Upgrade naar Shopware 6

Een van de meest voor de hand liggende opties is om te upgraden naar Shopware 6. Deze nieuwste versie van de Shopware-software biedt tal van nieuwe functies en verbeteringen. Met een upgrade naar Shopware 6 profiteer je van de nieuwste technologie en marketing tools die jouw webshop veilig houdt en efficiënter maakt.

Het is belangrijk te weten dat de overstap naar enige tijd en inspanning kan vergen, vooral als je veel maatwerk in je huidige Shopware 5 webshop zit. 

 

Optie 2: Overstappen naar een ander platform

Als je niet wilt upgraden naar Shopware 6, kan je overwegen om over te stappen naar een ander e-commerce platform. Hierbij is het belangrijk voor ogen te hebben wat de groeiplannen zijn van jouw business.

Er zijn veel andere CMS platformen beschikbaar zoals Magento en Shopify die jouw bedrijf kunnen ondersteunen. Onderzoek welk platform het beste bij jou past op basis van de bedrijfsbehoeften en welke functies en integraties nodig zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan functies als betaalmethodes, verzendopties, marketingmogelijkheden en integraties met je boekhoudsoftware en CRM. 

Net als bij de overstap van Shopware 5 naar Shopware 6 geldt dat het belangrijk is om de migratie goed te plannen, zodat alles goed wordt overgezet. Op die manier beperk je de invloed van een migratie op je resultaten.

 

Optie 3: Blijf op Shopware 5

Blijf je voorlopig op Shopware 5? Houd er rekening mee dat je webshop gevoeliger is en daarom meer veiligheid controles nodig heeft.

 

De volgende stap zetten in e-commerce? Als e-commerce groeipartner denken wij met je mee over jouw volgende stap. Neem vrijblijvend contact met ons op. Spreken we je binnenkort?

Neem contact op

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS