Skip to content
SEO_B2B_B2C

Waarom overstappen naar Shopify 2.0?

In de zomer van 2021 is Shopify 2.0 gelanceerd. Als je op dit moment een nieuwe Shopify-winkel lanceert, is deze standaard op de 2.0 versie. Maar als je momenteel op 1.0 werkt, is het waarschijnlijk de moeite waard om te upgraden naar de nieuwe versie. Lees hier meer over de voordelen van Shopify 2.0 en of het voor jou van waarde is om over te stappen.

Je kan de secties nu op alle pagina’s aanpassen ipv alleen op de homepagina, hierdoor krijg je op elke pagina meer vrijheid in de look en feel. Daarnaast hebben de secties meer aanpassingsmogelijkheden onder andere door meta feels 2.0. (Metavelden zijn extra stukjes data die apps kunnen koppelen aan producten, klanten) Zo kan je als je kaarsen verkoopt de brandtijd van kaarsen weergeven terwijl je als kruidenier misschien liever de houdbaarheid van ingeblikte waren vermeld. 

 

De laadtijd van een Shopify 2 site is ook een stuk beter dan die van een Shopify 1 site, zo’n 35% sneller. Hierdoor voldoet jouw website beter aan de Core Web Vitals van Google. Maar laadtijd is niet alleen voor Google belangrijk, dit komt hoogst waarschijnlijk het conversiepercentage ook ten goede. De consument kan namelijk gemakkelijker en zonder lange laadtijd sneller tot zijn/haar doel komen.  

 

Naast deze voordelen zijn er nog een aantal voordelen die het zowel voor jou als shopeigenaar als voor een ontwikkelaar makkelijke maakt om met te werken. De grootste impact zien wij echter op de editor en het contentbeheer.

 

De nieuwe versie van de thema-editor maakt het veel gemakkelijker om te navigeren en de hiërarchie van uw site te begrijpen, dus het is sneller om uw weg te vinden en jouw winkel te bewerken. Het centraliseert alle functies en is een meer logische manier om jouw site te gebruiken. Dit bespaart je veel tijd en maakt het gemakkelijker om jouw winkel bij te werken en te wijzigen.

 

Veel denken bij de nieuwste versie van Shopify aan Shopify Plus. Dat is niet het geval. Shopify Plus is een extra op Shopify 1 en Shopify 2 is geavanceerder en gebruiksvriendelijker voor de gebruikers dan de eerste versie. 

 

Benieuwd wat Shopify 2.0 voor jou kan webshop kan betekenen? Wij gaan graag met je in gesprek of dit bij jouw bedrijfsdoelstellingen past. Spreken we je snel? Bel ons op 030 711 5555.

OPMERKINGEN

GERELATEERDE BLOGS