Skip to content
Jan 17, 2022 10:08:55 AM 7 min read

10 onmisbare tools voor zakelijke bloggers

Door de vorige blogpost weet je inmiddels alle voor- en nadelen van Instagram. Nu is LinkedIn aan de beurt! Het is namelijk het grootste zakelijke sociale medium ter wereld. Hoewel het door veel mensen wordt gezien als één grote vacaturebank, zit LinkedIn vol met andere interessante functionaliteiten. Naast individuele profielen is het op LinkedIn ook voor bedrijven mogelijk om een profiel aan te maken. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een bedrijfspagina op LinkedIn? Ik zet ze voor je op een rijtje.

1. Laat je niet afleiden

Word je tijdens het bloggen snel afgeleid? Dan ben je zeker niet de enige. De eeuwige stroom aan mails, telefoontjes en andere agressieve pop-ups zorgen ervoor dat je je moeilijk kunt concentreren. Een handig hulpmiddel die je helpt je te concentreren is Cold Turkey Writer. Dit programma blokkeert alle schermen behalve je tekstscherm. Je kunt dus niets anders doen dan schrijven. En dat is nu net wat je nodig hebt wanneer je begint met een nieuwe blogpost. Pas als je de tekst hebt opgeslagen, kun je je mailbox weer open en social media updates checken.

2. Nooit meer zoeken naar onderwerpen

Ahrefs is een van de bekendste SEO tools ter wereld. Dit programma achterhaalt worden op welke punten bestaande content verbetert kan worden en geeft ideeën voor nieuwe content. Een ander leuk gegeven is dat je kunt zien waar je grootste concurrenten op scoren. Je krijgt inzicht in het zoekvolume per land en je ziet hoe groot de concurrentie op bepaalde zoekwoorden is. Heel erg handig dus!

Helaas zijn er wel maandelijkse kosten verbonden aan dit programma. De kosten liggen tussen de 100 en 300 dollars per maand, afhankelijk van het aantal gebruikers binnen jouw bedrijf.

3. SEO optimalisatie door afwisseling

Synoniemen.net zal veel bloggers niet onbekend zijn. Deze veel gebruikte website geeft jouw handige synoniemen voor jouw zoekwoorden. Niet alleen goed voor de leesbaarheid van de blog maar ook om alle SEO punten op peil te houden. Zoals waarschijnlijk wel bekend wordt veelvuldig gebuikt van dezelfde woorden door de zoekmachine niet op prijs gesteld.

4. Voorkom grammaticale foutjes

Als jij je blogs ook in het Engels aanbiedt, wil je natuurlijk dat deze op de juiste manier overkomen. Grammarly is een bekende extension tool die teksten, e-mails en social media berichten checkt op grammaticale fouten. Daarnaast geeft de app handige schrijftips.

Voor het corrigeren van Nederlandse teksten gebruiken wij het liefst LanguageTool. Deze tool doet eigenlijk hetzelfde als Grammarly maar dan voor Nederlandse teksten. De tool is gratis te

5. Designen als een pro

Ook zonder al te moeilijke designer skills kun je prachtige uitingen maken. Dit doe je met de razend populaire tool Canva. Het is een eenvoudige tool waar letterlijk iedereen mee overweg kan. Het online programma biedt veel mogelijkheden en is gratis te gebruiken.

Als je op zoek bent naar inspiratie, kun je gebruik maken van meer dan 1.000 standaard templates of interactieve tutorials. Handig! Wist je dat je naast foto’s en illustraties maken ook eenvoudige animaties kunt maken? Hier lees je er meer over.

Andere programma’s die eenvoudig en gratis te gebruik zijn, zijn Gravit Designer en PicMonkey.

6. Visuele uitwerkingen

Wil je een tekstuele blog omzetten in het visuele infographic maar je weet niet waar je moet beginnen? Piktochart helpt je om op een makkelijke manier een infographic in te richten. Ook aantrekkelijke presentaties en Facebook advertenties kunnen in deze tool eenvoudig opgemaakt worden.

7. Sprekende afbeeldingen

Bij iedere blog horen één of meerdere bijpassende afbeeldingen. Het toevoegen ervan lijkt simpel maar veel bloggers vinden het lastig om er een te vinden. Ze hebben te weinig tijd of capaciteit om eigen foto’s te maken. In dat geval kom je al gauw uit bij een website met rechtenvrije stockfoto’s. Bekende websites waar je gratis foto’s van goede kwaliteit kunt downloaden zijn Pixaby.com, Unsplash.com en Pexels.com. Wil je iets meer keuze? Dan kun je kiezen voor betaalde foto’s op Shutterstock.com of 123rf.com.

8. Afbeeldingen op de juiste manier online zetten

Om een optimale laadsnelheid van je website te behouden is het van belang om alle afbeeldingen te verkleinen of te croppen. Afbeeldingen van goede kwaliteit nemen veel ruimte in als ze niet verkleint worden.

Iedereen die een Mac gebruikt, heeft standaard voorvertoning op zijn desktop. Met deze tool is ook mogelijk om afbeeldingen te croppen naar het juiste voor formaat. Croppen betekent dat je een deel van de afbeelding gebruikt. Andere tools (ook voor Windows) waar je afbeeldingen mee kunt verkleinen zijn Canva enPhotoshop.

Met de bekende tool Tinypng.com is het mogelijk om je afbeelding snel te verkleinen. Dit betekent dat de gehele afbeelding wordt verkleint. Het aantal pixels van een foto gaat omlaag. Het beeld ziet er nog wel hetzelfde uit.

9. Een pakkende titel

De titel van je blog is belangrijk. Misschien wel het allerbelangrijkste element van je hele blog. Dagelijks worden er honderden nieuwe blogposts geschreven. Een aansprekende titel H1 titel kan het verschil maken. Uit onderzoek blijkt dat je 2,5 seconden de tijd hebt om een ontvanger te overtuigen aan de hand van de titel. Een pakkende titel zal het aantal clicks & views vertoningen verhogen. Met de Headline Optimizer van Thrive kun je meerdere titels A/B-testen.

10. Organische vindbaarheid

Als je een goede, informatieve blog geschreven is, wil je het liefst dat deze goed gelezen wordt. De kans dat iemand jouw blog leest, hangt af van de vindbaar. Een goede vindbaarheid is uiteraard afhankelijk van SEO toepassingen. Naast het instellen van H1, H2 en H3 tags, het opgeven van een meta description en frequent gebruik van zoekwoorden, is het aan te raden om Google Search Console te gebruiken. De tool helpt je om fouten te achterhalen bij de indexatie, geeft inzichten in zoekgedrag en registreert bugs.

Mis je in dit lijstje nog tools die voor jou onmisbaar zijn? Laat het ons dan weten in de onderstaande reacties.

OPMERKINGEN